Kovásznai EMNP: a rendőrség kérjen bocsánatot

A Néppárt kovásznai kampányirodájának lerohanása miatt bocsánatkérésre szólította fel a háromszéki rendőrség vezetőségét Papp Előd. Az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke sajtótájékoztatón kifejtette: hamarosan felkeresi Ion Popa Kovászna megyei rendőrparancsnokot és magyarázatot kér, amiért múlt héten házkutatás tartottak a Néppárt kovásznai kampányirodájában.

pappelodPapp Előd furcsának találja, hogy választási kampány idején a rendőrség lerohanta a párt kampányirodáját. Mint arról beszámoltunk múlt csütörtök este hat rendőr jelent meg a Néppárt kovásznai kampányirodájában, elmondták, hogy az ingatlan tulajdonosa ügyében vizsgálódnak, akit cigaretta- és alkoholcsempészéssel gyanúsítanak, majd átkutatták az irodát.

Később Iulia Grigoras rendőrségi szóvivő rámutatott, hogy az akciót az ügyészség rendelte el, az a tulajdonos jelenlétében kezdődött, de amikor kiderült, hogy az ingatlanban kampányszékház működik, leállították a házkutatást.

A szóvivő szerint jegyzőkönyvet készítettek a helyszínen, és kiderült, hogy nincs olyan szerződés a tulajdonos és bérlő között, amelyből kiderül, hogy a helyiség kampányszékházként működik. Papp Előd néppárti alelnök ezzel szemben azt nyilatkozta: a házkutatás előtt három nappal a tulajdonos közölte a rendőrökkel, hogy kampányszékház működik az épületben, ennek ellenére lerohanták őket, és felforgatták a helyiséget.

Hozzátette: létezik bérleti szerződés, de azt nem a kampányszékházban tartják, hanem a párt sepsiszentgyörgyi székhelyén van beiktatva.

Kimaradt?