Zászlórongálás: Tamás Sándor provokációt gyanít

„A hatóságok használják a környéket filmező térfigyelő kamera a felvételeit, azonosítsák és vonják felelősségre a tetteseket" – jelentette ki hétfőn a maszol.ro-nak Tamás Sándor, a Kovászna megyei RMDSZ elnöke azzal kapcsolatban, hogy vasárnapra virradóra ismeretlenek felhasították azt a román zászlót, amellyel csütörtökön egy székely szimbólumokat tartalmazó táblát takartak el a hatóságok.

A politikus hangsúlyozta: törvénybe ütköző, ha valaki nemzeti szimbólumot rongál. Tamás Sándor azonban a provokáció lehetőségét sem zárja ki. Szerinte az is elképzelhető, hogy ezzel az akcióval Codrin Munteanu prefektus szítja az interetnikai feszültségeket.20130128 KovacsZsolt elhasitott-trikolorsic-tabla

Mint arról beszámoltunk, vasárnap hajnalban egy tíz centiméteres és egy ötven centiméteres hasítás jelent a Sic - Terra Siculorum (Székelyföld) feliratú táblát eltakaró román trikolórón. A rendőrség rongálás és a nemzeti szimbólumok meggyalázása gyanújával indított vizsgálatot.

Codrin Munteanu prefektus kijelentette, a történtekért Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere visel "morális felelősséget". A kormány képviselője szerint a két elöljárónak a román szimbólumokat támadó cselekedetei és nyilatkozatai sarkallhatták az elkövetőket.

Kimaradt?