Illegális határátlépőket fogtak el Arad megyében

A Nagylak–Csanádpalota határátkelőnél szolgálatos határrendészek tizenkilenc törökországi, szíriai és iraki állampolgárságú személyre találtak rá.

A csoport egy áruszállító gépjárműbe rejtőzködve próbált meg átjutni a határon – tájékoztat Mihaela Leş, az Arad megye határrendészet szóvivője.

„Március 31-én hajnalban 4 óra 50 perckor szeretett volna átkelni Magyarország felé egy bolgár rendszámú tehergépkocsi. Az okiratok szerint fémállványokat szállított Görögországból Németországba” – nyilatkozta a szóvivő.

​A gépjármű átkutatásakor a határőrök az áru között tizenkét felnőttet és hét gyereket találtak. Tizenegy szíriai, hét iraki és egy török állampolgárságú személy tartózkodott a rakodótérben. A felnőttek 20 és 38 év közöttiek, a gyerekek közül a legkisebb kilenc, a legnagyobb 13 éves.

A bevándorlók saját bevallásuk szerint egy nyugat-európai országba akartak eljutni, de nem rendelkeznek érvényes okiratokkal, ezért próbálkoztak az illegális határátlépéssel. A kamion sofőrje állítja: nem tudott arról, hogy emberek vannak a jármű csomagterében. Többször is megállt pihenni, szerinte egy parkolóban mászhattak fel a bevándorlók a kamionjába.

A 19 határsértő ellen bűnvádi eljárást indítottak határsértésre tett kísérlet miatt, a bolgár kamionsofőr ellen pedig bűnrészesség gyanújával indítottak vizsgálatot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?