Tovább gyűrűzik az ALDE-ban kialakult konfliktus

Daniel Constantin kormányfőhelyettes, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) társelnöke kedden azt nyilatkozta: nem lehet megzsarolni, mert soha nem fog lemondani arról az elvről, hogy az embereket a tisztségek fölé helyezze.

Parlamenti felszólalásában Daniel Constantin azt mondta, a párt másik társelnökével, Călin Popescu-Tăriceanu kialakult konfliktusa, „ami sajnos közbeszéd tárgya lett”, abból a módból származik, ahogy a döntéseket hozzák egy ideje.„Noha beleegyeztünk, hogy bizonyos személyek jelöltessék magukat a parlamenti választásokon, egyszeriben Tăriceanu elnök urat olyan kollégák kezdték el zavarni, akiknek semmi kivetnivaló nincs a megítélésükön, sőt még jó eredményeket is értek el. Ez volt a legnagyobb probléma a vasárnapi párbeszédünkben” - mondta Daniel Constantin, hozzátéve, hogy a két párt két évvel ezelőtti egyesülése óta eltelt időben egyenlőtlenség alakult ki az ALDE-n belül.

„Ha megnézzük a statútumot, ott nagyon világosan le van írva, hogy a kongresszusig minden vezető testületben egyenlő arányban képviselteti magát a két párt. Ezt nem tartották tiszteletben” - mondta Constantin.

Az ALDE társelnöke elmondta: az állandó küldöttség vasárnapi határozatát a párt etikai bizottságánál támadták meg, a következő lépés pedig az, hogy a közigazgatási bírósághoz fordulnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?