Hivatalosan is lemondott alpolgármesteri tisztségéről Horváth Anna

Hivatalosan is benyújtotta a kolozsvári városi tanács keddi ülésén az alpolgármesteri tisztségről való lemondását Horváth Anna. Helyére egyelőre egyetlen politikai alakulat sem jelölt új személyt, számolt be a Szabadság.

Horváth Anna március 9-én jelentette be, hogy lemond alpolgármesteri tisztségéről, városi tanácsosi mandátumát megőrzi, emellett az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke lesz.Horváth Annát a korrupcióellenes ügyészség (DNA) befolyással való üzérkedéssel vádolja, és 2016. október elejétől hatósági felügyelet alá helyezte, azóta fizetés nélküli szabadságon volt. Február végén a feddhetetlenségi ügynökség összeférhetetlenséggel vádolta Horváth Annát.

Az RMDSZ Kolozs megyei és kolozsvári szervezete még nem döntött arról, kit jelöl Horváth Anna helyére. A Szabadság úgy tudja, Oláh Emesének jó esélye van arra, hogy átvegye a megbízatást. Az újság román forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a városi tanács liberális frakciója nem állít jelöltet a tisztségre, amennyiben az RMDSZ igényt tart rá, a szociáldemokrata frakció viszont pályázik az alpolgármesteri mandátumra.

Kapcsolódók

Kimaradt?