Ezért tanul angolul Dorin Cioabă, a romák önjelölt királya

 Angol nyelvleckéket vesz hetente kétszer az önmagát a romák nemzetközi királyává kikiáltott Dorin Cioabă, abban a reményben, hogy eljut a Fehér Házba, és személyesen beszélgethet majd az Amerikai Egyesült Államok elnökével, Donald Trumppal. 

Kedden és pénteken van egy-egy angolórám. Találkoztam már amerikai emberekkel, és beszélgettem velük" - nyilatkozta kedden az Agrepres hírügynökségnek Dorin Cioabă. Egy év angol nyelvű korrepetálás után Cioabă azt állítja, hogy kezdő szinten beszél angolul, és egy társalgási kézikönyv minden szavát ismeri.

Dorin Cioabă választ vár a Fehér Háztól, ugyanis január végén levelet intézett az Amerikai Egyesült Államok elnökéhez, felajánlva Donald Trumpnak, hogy a romák megépítik a Mexikó és az USA közötti falat.

„Beiktatása alkalmából a romák nevében jó egészséget kívánok és Isten áldását kérem a világbéke és a haladás érdekében hozott döntéseire. Ugyanakkor az általam képviselt nemzetiség támogatásáról biztosítom projektjei megvalósításában, és ajánlatot tennék egy együttműködésre: a romák megépítenék a falat Amerika és Mexikó között. Olcsón dolgozunk, mert a romáknak nincs munkahelyük, és igen gyenge anyagi helyzetben vannak. Nem utolsósorban tájékoztatom, hogy a romák jó fémmegmunkáló szakemberek, képesek tehát megvalósítani az ön elképzelését” - írta levelében Cioabă.

Kapcsolódók

Kimaradt?