Újabb rossz hírt kapott Dan Voiculescu szenátor

Rájár a rúd Dan Voiculescura: az ügyészek kérésére pénteken a legfelső bíróság április 25-ről január 31-re hozta előre a szenátor bűnvádi perének tárgyalását. A Konzervatív Párt alapító elnöke ugyanakkor a napokban értesült arról, hogy perét ugyanaz a háromfős ítélőtanács tárgyalja, amely tavaly börtönbe küldte Adrian Năstase volt kormányfőt.dan-voiculescu-dc

Ez utóbbi döntést a médiamágnás egyébként blogján úgy kommentálta: a bírák kiválasztása nem volt véletlen. Úgy vélte, a döntés hátterében csakis az államfő állhat. Arra a szenátor nem tért ki, hogyan tudta befolyásolni Traian Băsescu a legfelső bíróság döntését.

Dan Voiculescu nagy értékű csalással vádolják. Az ügyészek szerint üzletember jóval áron álul jutott hozzá egy nagy értékű Bukarest melletti telekhez. A bűnvádi per négy éve zajlik, és a végkifejlethez közeledett, amikor Voiculescu lemondott a mandátumáról, így a dosszié átkerült a bukaresti törvényszékhez. Tavaly az üzletember ismét bekerült a parlamentbe, így pere a legfelső bíróságon folytatódik.

Kimaradt?