Ismét trikolórral takarta el a prefektus a székelytáblát

Román zászlóval takarta el csütörtökön Sepsiszentgyörgyön a prefektúra az RMDSZ-es önkormányzati vezetők által korábban a kormányhivatal elé helyezett SIC/Terra Siculorum (Székelyföld) feliratú transzparenst.

A trikolórt a Moldva és Havasalföld egyesülésének 154. évfordulójára megemlékező délelőtti ünnepség előtt helyezték el a hatóságok. A zászló első alkalommal december elsején, a román nemzeti ünnep alkalmából került a tábla elé.tabla

A prefektust rendkívül zavarja a hivatali elé helyezett tábla, hiszen több ízben is siettette eltávolítását. Az RMDSZ Kovászna megyei szervezete azonban újabb egy hónappal hosszabbította meg az óriás-pannó területfoglalási engedélyét, így február 20-ig Codrin Munteanunak irodai ablakából még biztosan ezt kell néznie.

Tamás Sándor  megyei tanácselnök elmondta: az RMDSZ megvásárolta a pannót tartó utánfutót attól a brassói reklámcégtől, amelyet prefektusi nyomásra zaklattak a pénzügyi hatóságok, és megpróbálták rábírni, hogy bontson szerződést az RMDSZ-el.

 A szövetség háromszéki elnöke szerint beszerzési áron vásárolták meg az utánfutót, hogy az érintett céget többet ne zaklassák. „Még egy ideig a prefektúra előtt tartjuk a táblát, mivel úgy tűnik a prefektus még nem szokta meg a székely szimbólumok jelenlétét”, fejtette ki Tamás Sándor.

Az RMDSZ háromszéki és sepsiszentgyörgyi vezetői, Tamás Sándor és Antal Árpád polgármester novemberben helyezték a kormányhivatal épülete elé a SIC – Terra Siculorum feliratú óriáspannót, válaszként a prefektus székely szimbólumok és magyar nyelvhasználat elleni sorozatos támadásaira.

Kimaradt?