FRISSÍTVE - Dragnea „nem engedi el” Pontát

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint Victor Pontának nem kell kilépnie a pártból - ezt azt követően nyilatkozta Liviu Dragnea, hogy a volt kormányfő közölte, elküldi neki biankó lemondólevelét. 

„Nem értek egyet azzal, hogy lépjen ki a pártból. Olvastam és próbálom megérteni, amit mond. Ha elküldi nekem a biankó lemondólevelét, nem fogom iktatni. Nem tudom elfogadni, hogy egy volt pártelnöknek olyan bánásmódban legyen része, mint annak idején Mircea Geoanănak. Mircea Geoanăval kapcsolatban is rosszul jártunk el" - fogalmazott a szociáldemokrata pártelnök. 

Victor Ponta volt miniszterelnök szerdán szerdán úgy nyilatkozott, elküldi lemondólevelét „biankóban” Liviu Dragneának, hogy belátása szerint járjon el a személyével kapcsolatban. „A véleménynyilvánításhoz való jogomhoz ragaszkodom, és ezután is el fogom mondani, amit gondolok. Én nem akarom, hogy engem bárki is kitegyen a pártból, ezért elküldöm Liviu Dragneának a biankó lemondólevelemet, és amikor úgy gondolja, hogy nagyon megharagítottam, iktatja azt, és azzal megszabadult tőlem. De azt ne kérjék tőlem, hogy fogjam be a számat. Ebben a korban ezt már nem tudom megtenni” - nyilatkozta Victor Ponta a parlament épületében, amikor arról kérdezték az újságírók, hogy fontolgatja-e a pártból való kilépését.

Ponta hozzátette, továbbra is támogatja a Sorin Grindeanu vezette kormányt, és ezután is arra biztatja az embereket, hogy szavazzanak a PSD-re.

„Decemberben beszéltem utoljára telefonon Liviu Dragneával. Ő hívott fel, hogy megkérdezze, igaz-e, hogy aznap este találkozom Teodorovici-csal meg Bănicioiuval, hogy összeesküvéseket szőjünk. Letettem a telefont, lefilmeztem magamat egy kb. 3.000 km-re levő golfpályán, és elküldtem neki a kisfilmet azzal a megjegyzéssel, hogy ne hallgasson minden bolondra" - fogalmazott Ponta, hozzátéve, hogy ezúttal sem fontolgat semmiféle összeesküvést, de ragaszkodik ahhoz, hogy kimondja, amit gondol. 

A szociáldemokrata párti képviselő hozzáfűzte, ha bárkit is zavarnak bíráló hozzászólásai, kész függetlenként tevékenykedni a továbbiakban, „és akkor senkinek nem kell majd azzal foglalkoznia, hogy mit mond". 

S. Grindeanu: Victor Pontának a PSD-ben van a helye

Victor Ponta vezette az egyik legsikeresebb kormányt 1989 után és azt gondolom, hogy neki továbbra is a Szociáldemokrata Pártban (PSD) van a helye - nyilatkozta szerdán a Victoria-palotában tartott sajtóértekezleten Sorin Grindeanu miniszterelnök. „Azt gondolom, hogy Victor Pontának a pártban kell maradnia. Ő vezette az egyik legsikeresebb kormányt 1989 után, elnöke is volt a pártnak, szerintem a pártban kell maradnia és remélem, hogy ez így is lesz” – mondta Grindeanu. 
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?