Borbély: hatóságok jól jártak el az algériai túszejtéssel kapcsolatban

„Mind a válságstáb tagjai, mind a terrorizmus elleni küzdelemben illetékes hatóságok jól jártak el az algériai túszejtéssel kapcsolatban"- mondta Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke Titus Corlățean külügyminiszter beszámolóját követő nyilatkozatában.

Borbély László hétfőn egyeztetett az algériai terrortámadás részleteiről Petru Filippel, a szenátus külügyi bizottságának elnökével és Titus Corlățean külügyminiszterrel, ezt követően kedden a külügyminiszter beszámolót tartott a képviselőház és a szenátus külügyi bizottságának az algériai terrortámadás történéseiről.borbely

„A találkozó során nyilvánvalóvá vált, hogy a válságstáb tagjai és mindenki, aki részt vett az akcióban jól végezte a feladatát. Ugyanakkor a történtek azt mutatják, hogy az illetékes intézményeknek fel kell készülniük az ilyen eseményekre"- mondta a képviselőház külügyi bizottságának elnöke, aki fontosnak tartja a parlament és a Külügyminisztérium közötti együttműködést. „További hasonló találkozókra kerül majd sor annak érdekében, hogy a két ház külügyi bizottsága pontos információkkal rendelkezzen az országot érintő eseményekről" – jelentette ki.

Kimaradt?