Bizottsági igen arra, hogy a kórházakban is használni lehessen a magyar nyelvet

Pozitívan véleményezte a képviselőház emberjogi bizottsága azt a törvénytervezetet, amely a kórházakban is lehetővé tenné a magyar nyelv használatát - számolt be a bizottság egyik RMDSZ-es tagja, Benkő Erika. 

"Egészen pontosan két törvény módosításáról van szó, az egészségügyi, valamint a szociális ellátási törvény módosításáról, amelyek előírnák azt, hogy azokon a településeken, ahol a magyar lakosság aránya meghaladja a 20 százalékot, vagy pedig a magyar nyelvet beszélők száma túllépi az 5 000 főt, ott biztosítani kell a magyar nyelvet beszélő személyzetet az egészségügyi és szociális intézményekben" - idézi a közlemény a képviselőt. 

A képviselő tagja annak a munkabizottságnak, amely az anyanyelvhasználattal kapcsolatos törvénymódosításokat készíti elő, annak érdekében, hogy az erdélyi magyarság anyanyelvhasználata valóban garantált és biztosított legyen. 

"Nagy megtiszteltetés, hogy ennek a munkacsoportnak a tagja lehetek, ugyanis az erdélyi magyarság nyelvi jogainak a biztosítása és bővítése sarkalatos kérdés számomra. Emellett hamarosan elkezdjük a munkát a szimbólumhasználattal kapcsolatosan is, amely számomra kiemelten fontos tervezet. Lényeges, hogy a székely zászló kérdését végre egyértelműen rendezni lehessen, és közösségünk szabadon használhassa nemzeti szimbólumait' - fogalmazott a közlemény szerint Benkő Erika. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?