„Az MSZP-nek Székelyföldön nincs keresnivalója”

„Az MSZP-nek Háromszéken, Székelyföldön nincs keresnivalója”, szögezte le a maszol.ro kérdésére Tamás Sándor. A háromszéki tanácselnök, az RMDSZ Kovászna megyei elnöke kifejtette: az RMDSZ sokszínű szervezet, akadnak benne politikusok, akiknél a Fidesszel talál a szó, van, akinél az MSZP-vel, és mindenki vállalja a szimpátiáját.

Hangsúlyozta, az RMDSZ nem ideológiai párt, hanem szövetség, és szervezetként nem cövekel le egyik magyarországi párt mellett sem. „Nem vállalunk szerepet az MSZP tisztára mosásában, hiszen az a párt sokszor rárontott saját nemzetére” – fejtette ki Tamás Sándor. Rámutatott: jómaga nemzetpolitikai kérdésekben jobboldali érzelmű, számára a Fidesz politikája a követendő.tamant

„Orbán Viktorral, Semjén Zsolttal és Német Zsolttal politikailag együtt szocializálódtunk, hiszen ők 25-30 évvel ezelőtt kezdtek Erdélybe járni”, mondta Tamás Sándor, aki szerint Kövér László más eset, ő Budapest és Székelyudvarhely között nem néz ki az autója ablakán.

Az RMDSZ háromszéki vezetője rámutatott, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnök korrekt kapcsolatokat igyekszik kiépíteni a Fidesszel, ugyanakkor fogadta az MSZP küldöttségét is, hiszen egy demokratikusan megválasztott pártot illik fogadni.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, az RMDSZ helyi elnöke is, aki szerint az MSZP nemzetpolitikáját nem lehet pozitívan értékelni. „Az RMDSZ sokszínű, vannak politikusok, akiknek az MSZP szimpatikus, és vagyunk azok, akik a Fidesszel ápolunk szorosabb kapcsolatot” – mondta Antal Árpád, aki szerint amióta Kelemen Hunor a szövetség elnöke, szemmel látható a közeledés a Fidesz felé. 

Kimaradt?