Végleg elsötétülhet Dan Diaconescu televíziója

Visszavonta kedden az OTV sugárzási jogát az Országos Audiovizuális Tanács (CNA). A testület indoklása szerint a bulvártelevíziónak azért kell végleg elsötétülnie, mert tulajdonosa, Dan Diaconescu sorozatosan megtagadta a csatornára kiszabott bírságok kifizetését.

otv1Az üzletember, aki egyben a parlamentben is jelenlévő Dan Diaconescu Néppárt elnöke is, kedden a jelenlegi hatalom „óriási abúzusának" nevezte a CNA döntését. Szerinte Victor Ponta kormányfő és Traian Băsescu államfő egyformán érdekeltek voltak abban, hogy a „számukra kényelmetlen" OTV többé ne sugározhasson.

Kedden az esti órákban az OTV képernyőjén a következő felirat volt olvasható: „Az OTV adásait Victor Ponta kormányfő parancsára megszakították".dan diaconescujpg

Az OTV-t birtokló Ocram Rt. Ellen jelenleg csődeljárás zajlik a felhalmozott adósságai miatt. Dan Diaconescu televíziója egyébként a CNA által legtöbbet bírságolt hazai adó volt. Korábban többször a legsúlyosabb büntetéssel, a képernyő elsötétítésével sújtotta a csatornát az audiovizuális tanács.

Kimaradt?