Dan Voiculescu letette a szenátori esküt

Letette kedden a parlamenti esküt Dan Voiculescu szenátor, a Konzervatív Párt alapítója. Az üzletember korábban egészségügyi okokra hivatkozva halasztotta el az eskütételt.

Mivel a karácsonyi ünnepek idején Voiculescut a tulajdonában lévő sajtótröszt alkalmazottai társaságában látták szórakozni, alapos volt a gyanú, hogy a halogatás hátterében nem egészségügyi okok állnak.dan-voiculescu

A nagy értékű csalással vádolt politikus inkább attól tarthatott, hogy a bukaresti törvényszéken zajló pere átkerül a legfelső bíróságra, ha megkezdi parlamenti mandátumát. Törvény szerint ugyanis a honatyák csakis a legfelső bíróság előtt felelnek tetteikért. A politikus méltányosabb bánásmódra számított, ha pere a törvényszéken marad.

Mint utóbb kiderült, a bukaresti törvényszék már korábban, saját hatáskörben átutalta a pert a legfelső bíróságra, mert a bírák úgy ítélték meg, hogy Voiculescu az eskütétel elmulasztása ellenére is a parlament tagjának tekinthető.

Az üzletember elutasította a halogatásról szóló spekulációkat, és megígérte, hogy a szenátus ülésszakának első napján pótolja a mulasztást.

Kimaradt?