Klaus Johannis farkasszemet nézett a kormánypárti tüntetőkkel

Klaus Johannis szerdán beszélgetést kezdeményezett az államelnöki hivatal előtt összegyűlt, mintegy kétszáz fős tüntetőcsoporttal. Az államfőt rendkívül ellenségesen fogadták a kormány szimpatizánsai, akik negyedik napja követelik Johannis lemondását.

A digi24.ro beszámolója szerint Johannist lehurrogták az emberek, egy személy azt vette az államfő szemére, hogy viselkedése nem méltó a tisztségéhez. „Mindannyian románok vagyunk” – felelte békésen egy tüntetőnek Johannis. „Mondjon le, mondjon le” – jött a tiltakozók válasza.

A váratlan látogatás rövidre sikerült, az elnök néhány perc után visszavonult a Cotroceni-palotába. Távozása után a tüntetők azt mondták az újságíróknak, hogy kellemetlen meglepetés volt számukra az elnök látogatása, és azt a meleg teát sem fogadták el, amivel az elnöki hivatal munkatársai később megkínálták őket.

„Ma este odamentem, hogy beszéljek azokkal az emberekkel, akik néhány napja a Cotroceni-palota előtt tüntetnek. Elnöki mandátumomat úgy kell érvényesítenem, hogy minden románt meghallgatok, választásaiktól függetlenül. A legtermészetesebb, hogy léteznek vélemény- és nézőpontbeli különbségek, és minden állampolgár joga békés és civilizált módon kinyilvánítani meggyőződéseit” – írta az államfő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?