Minden politikai tisztségéről lemondott a máramarosi Kapnikbánya PSD-s polgármestere

Minden politikai funkciójáról lemondott Kapnikbánya szociáldemokrata színekben megválasztott polgármestere, Vladimir Petruţ.

Az elöljáró a Szociáldemokrata Párt (PSD) városi szervezetének elnöki feladatait is ellátta, most azonban erről a tisztségéről is, és polgármesteri székéről is lemondott, tiltakozásul a Büntető törvénykönyvet és a Büntető perrendtartási törvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendeletek ellen.

A közösségi hálón közzétett bejegyzésében Vladimir Petruţ azzal indokolta meg döntését, hogy politikai szerepvállalásának kezdete óta a jogállamiság eszméit tűzte zászlajára, "semmiképpen sem a törvénytelenségét", és polgármesterré választásakor megígérte Kapnikbánya lakóinak, hogy tisztelni fogja a törvényt és mindig mellettük fog állni.

"Sok értékes, komoly és jóhiszemű embert ismertem meg a PSD-ben. Köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem és támogatott" - tette hozzá a leköszönt polgármester. A Szociáldemokrata Párt kapnikbányai szervezetének elnöki tisztségét is betöltő Vladimir Petruţ leszögezte: ezentúl a PSD egyszerű tagja lesz.

Szintén a Btk.-módosító kormányrendelet elleni tiltakozásul kilépett a PSD-ből Călin Andrei Tuns volt Máramaros megyei tanácsos. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?