A székely zászló kitűzését kéri Tamás Sándor tanácselnök

Valamennyi településen tűzzék ki a polgármesteri hivatal homlokzatára a székely zászlót a Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely körül elhelyezkedő települések – kérte Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke a polgármestereket.ts

A tanácselnök a Mediafax hírügynökségnek elmondta: e gesztussal a polgármesterek szolidaritást vállalhatnak azokkal az elöljárókkal, akik ellen a megye prefektusa pert indított a zászló kitűzése miatt.

"Azért kértem ezt a polgármesterektől, mert a Székelyföld iránti elkötelezettség a szívünkben van" - jelentette ki Tamás Sándor. A megyei önkormányzat jogász végzettségű elnöke ezúttal is nyomatékosította, hogy a zászló egy nemzeti közösség szimbóluma, és annak kitűzése - megítélése szerint - nem ütközik törvénybe.szekelyfold zaszlo

A kék alapon hosszanti arany sávot, valamint holdat és csillagot ábrázoló székely zászlót a megye több polgármesteri hivatalának a homlokzatára is kitűzték már; lobog a sepsiszentgyörgyi városházán és a Kovászna Megyei Tanács épületén is.

A Kovászna Megyei Törvényszék tavaly novemberben elfogadta Codrin Munteanu prefektus keresetét, és törvénytelennek ítélte, hogy Uzon község polgármesteri hivatalára Románia és az Európai Unió zászlaja mellett a székely zászlót is kitűzték.

A prefektus magyar szimbólumokat érintő intézkedései ellen tavaly november 8-án mintegy kétezren tüntettek székely zászlókkal Sepsiszentgyörgyön a prefektusi hivatal előtt.

Kimaradt?