Január végén nevezi meg Kelemen Hunor az ügyvezető elnök utódját

A Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) január végi ülésén jelenti be Kelemen Hunor, hogy kit jelöl ügyvezető elnöknek a lemondását szerdán bejelentő Kovács Péter helyére. A szövetségi elnök a Maszolnak elmondta, sajnálja a kollégája távozását, jól tudtak együtt dolgozni az elmúlt hat évben.

Kelemen Hunor tájékoztatása szerint Kovács Péter már a múlt év végi választási kampány ideje alatt jelezte, hogy szándékában áll váltani. „Nem örültem a döntésének, de tiszteletben tartom, hiszen ha valaki menni akar, kell hagyni menni. Köszönöm neki a hat esztendőt, fontos munkatársam volt. Jól tudtunk együtt dolgozni, az RMDSZ élén együtt töltött idő, beleértve a múlt év két választási kampányát, sikeres időszak volt” – fogalmazott a szövetségi elnök.

Kovács Péter utódjáról Kelemen Hunor még nem döntött. Az új ügyvezető elnök személyére a Szövetségi Képviselők Tanácsának január végi ülésén tesz javaslatot. Kérdésünkre elmondta, az új ügyvezető elnöknek is rendelkeznie kell azokkal a kvalitásokkal, amelyekkel Kovács Péter rendelkezik: jó szervezőnek kell lennie, jól kell ismernie az RMDSZ szervezeteit, kell tudni jól nyilatkoznia.

„Sok helyzetben Péter úgy is működött, mint egy szóvivő. Tudott úgy nyilatkozni fontos ügyekben, hogy nem kérdezett meg. Tudta nagyon jól, hogyan gondolkozom bizonyos dolgokról. Ilyen szempontból sem lesz könnyű új ügyvezető elnököt választani” – mondta Kelemen Hunor.

Kovács Péter szerdán a Transindex portálnak adott interjút, amelyben közölte, hogy még szerdán benyújtja lemondását. Kijelentette: mindenkinek jogában áll váltani, és arra készül, hogy visszatérjen "első szerelméhez: a médiához".

Kovács Péter azt követően vált az RMDSZ operatív vezetőjévé, hogy 2011-ben Kelemen Hunor került a szövetség élére. 2011 és 2015 között főtitkári, 2015-től pedig ügyvezető elnöki tisztséget töltött be. 2011 óta valamennyi választáson a szövetség kampányfőnöke volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?