Újabb lehallgatási jegyzőkönyv főszereplője Băsescu

Az államfővel fenntartott kitűnő kapcsolataival kérkedett telefonon egy korrupcióval vádolt üzletember – derült ki a beszélgetés ügyészségi lehallgatási jegyzőkönyvéből, melyet csütörtökön hozott nyilvánosságra a Romania TV.

A dokumentum szerint Gabriel-Aurel Popoviciu azt mondta egyik barátjának: Traian Băsescu a lekötelezettje, mert neki köszönheti, hogy 2004-ben nem tartóztatták le az úgynevezett Flotta-dosszié ügyében. Popoviciu azzal is kérkedett, hogy órákig tárgyalt hivatalában az államfővel, aki whiskey-vel is kínálta.base

Az elnöki hivatal csütörtök este közleményben elutasította és kitalációknak nevezte az üzletember kijelentéseit. Traian Băsescu utalt arra, hogy a múltban bíróság elé állított vagy bűnvádi eljárás alatt lévő személyek már többször is próbálták kedvező elbírás reményében visszaélni a nevével.

Tavaly egyébként magát az államfőt is lehallgatták az ügyészek. Az októberben kiszivárgott jegyzőkönyv szerint Sorin Blejnar, az adóhatóság volt elnöke tájékoztatta a Rompetrol tartozásairól Băsescut. Az államfő a beszélgetés során nem tett önmagára nézve terhelö kijelentéseket.

Kimaradt?