A szíriai diktátor híve a PSD kormányfőjelöltjének férje – de ez Dragnea szerint nem gond

A titkosszolgálatok foglaljanak állást, ha bármiféle gyanú fölmerül Sevil Shhaideh miniszterelnök-jelölt férjével kapcsolatban – jelentette ki csütörtök délután Liviu Dragnea.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke többek arra reagált, hogy a Rise Project feltárta: Akram Shhaideh a háborús bűnökkel vádolt szíriai diktátor, Bashar al-Assad támogatója, emellett kormányzati tisztséget is betöltött Damaszkuszban. Egyes értelmezések szerint ez is volt az oka annak, hogy Klaus Johannis államfő csütörtökön elhalasztotta a miniszterelnök megnevezését.

„A titkosszolgálatok foglaljanak állást, ha bármiféle gyanú fölmerül Sevil Shhaideh férjével kapcsolatban (...). Én ismerem ezt az embert. Sevil Shhaidehnek akkor is a férje volt, amikor tavaly tagja volt a kormánynak, és akkor kapott román állampolgárságot” – jelentette ki Dragnea a PSD székhelyén.

A politikus elmondta, biztos benne, hogy az állam intézményei minden szükséges ellenőrzést elvégeznek azelőtt, mielőtt egy kérvényezőnek megadják a román állampolgárságot és ebben az esetben semmiféle veszély nem áll fenn.

Dragnea bírálta a Cioloş-kormány tevékenységét, amelyet „nemzetbiztonsági kockázatnak” minősített. „Nemzetbiztonsági kockázat volt a Cioloş-kormány (...), amely miatt Románia több milliárd eurót veszített (...) ez ügyben kellett volna már nagyon régen közbelépniük a titkosszolgálatoknak'” - hangoztatta Dragnea.

Kapcsolódók

Kimaradt?