Szökésben van Sebastian Ghiță?

Továbbra sem került elő Sebastian Ghiță, ezért a Prahova megyei rendőrség értesítette a határőrséget, hogy a politikus szökésben van.  

Az üzletember és volt képviselő ellen szerdán adott ki előállítási parancsot az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA), mert nem jelent meg az idézésben megjelölt időpontban a vádhatóság ploiești-i székházában. A News.ro hírportál szerint a rendőrség az otthonában és minden, általa látogatott helyen kereste a nacionalista Egységes Románia Párt (PRU) politikusát.

Nem kizárt, hogy Ghițát fölöslegesen keresik az országban, ugyanis múlt héten azzal a kéréssel fordult a legfelsőbb bírósághoz, hogy Németországba utazhasson, ahol - mint írta – „kollégáját látogatná meg a Bundestagban”. A legfelsőbb bíróság engedélyezte az utat, viszont az ügyészek fellebbeztek a döntés ellen. Sebastian Ghiță megszegte a törvényt, ha a fellebbezés tárgyalása előtt elhagyta az országot.

Az ügyészek szerint Victor Ponta volt kormányfő a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökeként 2012-ben befutó parlamenti helyet ígért Sebastian Ghiţă üzletembernek egy 220 ezer eurós összeg fejében. Ebből a pénzből fedezték állítólag Tony Blair tiszteletdíját, miután a volt brit miniszterelnök 2012-ben előadott egy PSD-közeli alapítvány konferenciáján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?