Kelemen Hunor a kormányfőjelöltről: érdekes javaslat

„Érdekesnek” nevezte Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) javaslatát a miniszterelnök személyét illetően. Kelemen szerint a szövetségnek nincs oka azt állítani, hogy Sevil Shhaideh nem lenne alkalmas a kormányfői tisztség betöltésére.

„Érdekes javaslat. Sevil Shhaideh asszony a fejlesztési minisztériumot is vezette, államtitkár is volt, kiismeri magát a közigazgatás terén, nincs okunk azt állítani, hogy ne lenne alkalmas erre a tisztségre” - nyilatkozta szerdán az RMDSZ elnöke. Hozzátett: az RMDSZ részéről a javaslat rendben van”, ugyanis Sevil Shhaidehnek a szövetség szempontjából nincs „kényelmetlen” politikai háttere.

Kelemen megerősítette, hogy az RMDSZ képviselői újabb tárgyalásokra készülnek a PSD-vel. Kedden az RMDSZ elnöke úgy nyilatkozott, hogy elvben lehetséges és hasznos lenne egy, a szociáldemokratákkal való parlamenti együttműködés, néhány részletkérdést azonban még tisztázni kell, ezért nem tudja megmondani, mikor írják alá a megállapodást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?