Szerdán tudjuk meg, ki a PSD miniszterelnök-jelöltje

Szerdán hozza nyilvánosságra a Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányfőjelöltjének nevét Liviu Dragnea. Erről a PSD elnöke vasárnap este beszélt az Antena3 hírtelevízióban.

A politikus elmondta, a párt javaslatának publikussá tétele előtt konzultálni kíván a PSD-vel együtt kormányozni készülő Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetőivel is. Liviu Dragnea ugyanakkor leszögezte: a miniszterelnök-jelöltjük egyike sem lesz azoknak a személyeknek, akiknek a nevét a sajtó eddig meglebegtette.

A PSD elnöke csak annyit árult el: olyan jelöltre esett a választása, akinek kinevezése szavatolja a párt kormányprogramjának megvalósítását. Megerősítette azt a korábbi nyilatkozatát, miszerint a PSD-ben kormánymonitorozó bizottságot hoznak létre. A párt fenntartja magának a jogot, hogy menessze azt a minisztert, aki nem tartja tiszteletben a kormányprogramot – tette hozzá.

Mint ismert, Klaus Johannis államfő keddre hívta össze az új parlamentet. Szerdán kezdődnek az elnöki hivatalban a tárgyalások a pártokkal a kormányalakításról. Korábban a sajtó Mihai Fifor szenátort nevezte a miniszterelnöki tisztség legesélyesebb várományosának.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?