Bíróság elé állítják Csernáton polgármesterét európai támogatások illetéktelen megszerzése miatt

Bíróság elé állítja a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Bölöni Dávidot, Csernáton polgármesterét európai alapok jogtalan megszerzése miatt. 

A DNA pénteki közleménye szerint a Kovászna megyei település elöljárója hamis vagy nem teljes mértékben a valóságot tükröző dokumentumokat és nyilatkozatokat használt fel rosszhiszeműen, hogy európai pénzalapokra tegyen szert. 

Az ügyészek szerint 2008-2009-ben Bölöni Dávid polgármesteri minőségében valótlan adatokat tartalmazó dokumentációt nyújtott be a mezőgazdasági kifizetési és intervenciós ügynökséghez (APIA) a területalapú támogatás megszerzéséért. Az elöljáró így 738 hektárnyi legelőre kapott támogatást, amelyet valójában nem ő, hanem más gazdák használtak, akik ki is fizették a legeltetési illetékeket. A bérleti szerződéseket eltitkolta az APIA elől, sőt, olyan dokumentumokat nyújtott be, amelyek hamisan azt igazolták, hogy az illető legelőkre nem köttetett bérleti vagy haszonbérleti szerződés, és nem fizettek használatukért illetéket - állítja a DNA. 

Az APIA polgári félként vesz részt a perben, visszakövetelve a támogatásként nyújtott 312.289 lejt. 

Bölöni Dávid több ingatlanját zárolta a vádhatóság. Perét a Kovászna megyei törvényszék tárgyalja. 

Kapcsolódók

Kimaradt?