Dragnea: vajon miért nem reagált Cioloș a budapesti „támadásra”?

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt nyilatkozta szerdán magyar hivatalosságok kijelentéseire utalva, hogy a román hatóságoknak azonnal reagálniuk kellene, ha megkérdőjelezik a román államiságot. 

Azt hallottam, hogy miket mondtak a magyar hatóságok, azt viszont sajnos nem hallottam, hogy a román állam képviselői reagáltak volna erre. Én nem azt mondom, hogy ragadjunk botokat, és induljunk el a Diadalívtől Magyarországra. Ugyanakkor fontos, hogy egyértelműen elhatároljuk egymástól a magyar nemzetiségű román állampolgárokat a magyar államtól. Nem tartom helyénvalónak, hogy nincs egy civilizált, de határozott állásfoglalásunk. A román hatóságoknak azonnal reagálniuk kellene a román államiság bárminemű megkérdőjelezésére. Csalódott vagyok” – jelentette ki egy sajtóértekezleten Liviu Dragnea. Hozzátette: ő nem teszi fel a kérdést, hogy „hány szociálisan ellátott személy él egyik vagy másik megyében”, az viszont homályos előtte, miért nem reagált Dacian Cioloş miniszterelnök a magyar hatóságok kijelentéseire.

„Vajon a miniszterelnök miért nem reagált? Csak nincs valamilyen egyezsége az RMDSZ-szel egy leendő parlamenti többség kialakítására vonatkozóan? Mert matematikailag csak úgy jöhet ki többség, ha összefog a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség, a Népi Mozgalom Párt és az RMDSZ. Ezért hallgatna? Remélem, nem” – tette hozzá Dragnea.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?