Ponta: január 23-án küldjük át a büdzsét a parlamentnek

Politikai felhatalmazást kapott a Szociál-liberális Szövetség (USL) vezetőségétől Victor Ponta kormányfő arra, hogy szerdától hivatalos tárgyalásokat folytasson a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világbank és az Európai Bizottság (EB) küldöttségével. A koalíciós pártok hét eleji tanácskozása után a miniszterelnök azt is elmondta, hogy a 2013-as költségvetés-tervezetet várhatóan január 23-i ülésén fogadja el a kabinet és azonnal továbbítja a parlamentnek.ponta

„A büdzsétervezetet előbb az USL és a nemzeti kisebbségek frakciójával vitatjuk meg, de utóbb az RMDSZ, a Demokrata-Liberális Párt és Dan Diaconescu Néppártja is lehetőséget kap arra, hogy még a parlamenti vita előtt hozzászóljon a költségvetéshez” – ígérte Ponta.

Vasile Blaga, a PDL elnöke előrebocsátotta, alakulata arra készül, hogy a 2013-as költségvetés-tervezethez benyújtsa az USL tavalyi módosításait. „Így szeretnénk bebizonyítani, hogy az USL pofátlanul hazudozott, amikor ellenzékben volt és csak az lebegett a szeme előtt, hogy a lakosság elégedetlenségét szavazatokra váltsa” – fogalmazott az ellenzéki párt elnöke.

Kimaradt?