Dragnea attól tart, hogy a PNL és az USR választási csalásra készül

Liviu Dragnea attól tart, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) választási csalásra készül. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint ugyanakkor van néhány fiatal alkalmazott a kormánynál, akik önkéntesekként kerültek oda, most azonban a Dacian Cioloş érdekeinek alárendelt „szolgálatos hozzászólókként” tevékenykednek.

„Van a kormánynál egy fiatalokból álló csoport, amelynek tagjai kezdetben önkéntesek voltak, aztán jóváhagytak számukra egy havi 2.000-3.000 eurós javadalmazást. Azt mondták róluk, hogy egy informatikai programon dolgoznak, a régi kormányalkalmazottak azonban azt állítják, hogy ezek a fiatalok tulajdonképpen Dacian Cioloş, a PNL és az USR szolgálatos hozzászólói. Megtudhatnánk mi is, mit csinálnak ott ezek a fiúk? Mit valósítottak meg eddig? Mire kapják a közpénzt? Nehogy azt gondolják, hogy az interneten kifejtett tevékenységük, a hozzászólások nyomait törölni tudják!” – fogalmazott Liviu Dragnea a România TV-nek adott interjúban. 

A szociáldemokrata pártelnököt a választások megszervezésében kulcsszerepet betöltő Belügyminisztérium és az Állandó Választási Hatóság (AEP) tevékenysége is aggasztja. „A Belügyminisztérium jelentős átalakuláson esett át. Dacian Cioloş év eleje óta azt próbálta elérni, hogy Petre Tobă - aki a szakértői kormány azon kevés tagjai közé tartozott, akik nem voltak hajlandók alávetni magukat a miniszterelnök akaratának - távozzon a tárca éléről. A minisztériumot most egy Cioloşhoz nagyon közel álló személy irányítja. (...) Az AEP is vezető nélkül maradt. A kampányban és a szavazás napján rá háruló feladatokon túlmenően a választásokat követően az AEP összesíti a voksokat, majd osztja el a mandátumokat, egy olyan szoftver alapján, amelyhez nekünk még nincs hozzáférésünk. Természetes, hogy ilyen körülmények között vannak bizonyos gyanúim és aggályaim” - tette hozzá Dragnea. 

Kimaradt?