Előzetes letartóztatásba helyezték Ana Maria Pătrut

Szerdán este háromrendbeli befolyással való üzérkedés és kétrendbeli pénzmosás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték Ana Maria Pătrut, az Állandó Választási Hatóság (AEP) volt elnökét. 

A ploieşti-i ügyészség helyt adott az Országos Korrupcióellene Ügyészség (DNA) kérésének, és előzetes letartóztatásba helyezte Ana Maria Pătrut. A határozat megfellebbezhető. 

A vádhatóság szerint az előzetes letartóztatással megelőzhető , hogy a vádlott megpróbálja befolyásolni a tanúkat, annál is inkább, hogy jelei vannak annak, hogy a vádlott megpróbál eltüntetni fizikai bizonyítékokat - indokol egy közleményben a DNA. 

A vádhatóság szerint Ana Maria Pătru, az AEP alelnöki tisztségében, 2008-ban egy bukaresti ingatlan árát, 210.000 eurót kért egy kereskedelmi társaságtól és ezt 2009-ben meg is kapta. Ana Maria Pătru megígérte, hogy ezért az összegért cserében elintézi, hogy a cég akkor és a jövőben is, bizonyos szolgáltatói szerződéseket köthessen az AEP-vel, és ez meg is történt. 

"2009-ben Ana Maria Pătru titkosította a 210.000 euró útját úgy, hogy több fiktív üzleti tevékenység során az összeg körbejárt néhány cégnél, köztük annál, amely az AEP-vel szerződött és egy másiknál is, amelyet férjén keresztül Ana Maria Pătru ellenőrzött' - állítja a DNA. Az ügyészek úgy tudják, hogy Ana Maria Pătru, ugyancsak az AEP alelnökeként, 2011-ben egy Land Rover terepjáró ellenértékét kérte ugyanennek a cégnek a képviselőitől, ebből 15.000 eurót kapott meg. 

'Ugyancsak 2011-ben, Ana Maria Pătru egy másik cég képviselőjétől 50.000 eurót kért és kapott, amelyért megígérte, és el is intézte, hogy az illetőt kihallgatáson fogadják a Gazdasági Minisztériumban. Az előbb leírt két befolyással való üzérkedésért kapott pénzből vásárolt egy Land Rover terepjárót, amit, hogy elrejtse a valós tulajdonos kilétét, más nevére íratott be a forgalomba' - mutat rá a DNA.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?