Méltányos nyugdíjért száll harcba az RMDSZ

„Mindenki megérdemli a méltányos nyugdíjat és a megfelelő egészségügyi ellátást” – szólalt fel Seres Dénes parlamenti képviselő pénteken Zsibón, a helyiek számára szervezett találkozón.

Az RMDSZ-es honatya kiemelte: „az RMDSZ célkitűzése, hogy minden becsülettel dolgozó magyar embernek legyen biztos nyugdíja, ezért mi azt javasoljuk, hogy az állam biztosítsa a nyugdíjak értékállóságát mindenki számára. Erdélyben, a Szilágyságban akkor van jövő, ha nem feledkezünk meg azokról, akiknek jelenünket köszönhetjük.”

A RMDSZ helyi szervezetének küldöttei, egyházfők és civil szervezeti tagok számára szervezett találkozón Végh Sándor a minimálbér növelésének fontosságáról számolt be: az erdélyi magyarok közül ma sokan a szegénység határán élnek, sajnos negyedmillió ember él Erdélyben minimálbérből. Nem elfogadható, hogy valaki ne tudja eltartani családját a keresetéből, ezért a minimálbér jelentős emelését javasolják, 4 év alatt 1250 lejről 2000 lejre. Egy ilyen intézkedés több mint negyedmillió erdélyi magyar számára jelent könnyebb mindennapokat, biztos megélhetést.

„A Szilágyság vidéki településein nagyon sok idős ember mezőgazdasági tevékenységgel egészíti ki mindennapi kenyerét. Az RMDSZ számára elsődleges cél a kis és közepes gazdaságok fejlődése, a vidéki családok létbiztonságának megteremtése. Azért dolgozunk, hogy a gazdák – fiatalabbak és idősek egyaránt – meg tudják őrizni földjeiket saját maguk és a közösség számára” – emelte ki Seres Dénes.

Az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének képviselői november 5-én Ketesdre látogatnak.

Kimaradt?