Dan Tanasă indul a parlamenti választásokon

A Szövetségünk Románia (ANR) nevű nacionalista párt jelöltlistáin indul a parlamenti választásokon a magyar nyelv és a magyar szimbólumok használatát folyamatosan megtorpedózó blogger, Dan Tanasă.

Ezt az ANR elnöke, Marian Munteanu jelentette be a Facebook-oldalán. Tájékoztatása szerint Dan Tanasă a párt Hargita vagy Kovászna megyei jelöltlistájára kerül fel. „Biztos vagyok benne, hogy méltó képviselője lesz az erdélyi románoknak a parlamentben” – írta Munteanu.

A  Dan Tanasă által 2014 júniusában alapított és vezetett Méltósággal Európában Polgári Egyesület (ACDE) – a romániai bírósági ügyeket összesítő portálon elérhető adatok szerint – 58 pert indított székelyföldi önkormányzatok, intézmények ellen a magyar nyelv és szimbólumok használata miatt.

Marian Munteanu a rendszerváltás utáni diáktüntetések vezéralakja, később több ultranacionalista mozgalmak alapítója volt, a Szövetség Romániáért is egyik ilyen mozgalomból alakult át idén párttá. Idén a Nemzeti Liberális Párt (PNL) főpolgármesternek jelölte, de a lépésnek annyira negatív visszhangja volt, hogy visszavonták a jelölését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?