„Tényleg a ploieşti-i ügyészségen akarják látni Tony Blairt?”

Beidézték szerda reggel az Országos Korrupcióellenes Ügyészségre (DNA) Victor Pontát. A volt miniszterelnököt abban az ügyben hallgatták ki, amelyben Sebastian Ghiţă képviselő és Tony Blair volt brit miniszterelnök is érintett. 

Az egyórás kihallgatás végén az exkormányfő azt mondta a sajtónak: ugyanazt nyilatkozta az ügyészeknek, amit a Legfelső Bíróság bíráinak is mondott. Arra a kérdésre, hogy szerinte Tony Blairt is ki fogják-e hallgatni az ügyben, Victor Ponta úgy válaszolt: „Ne röhögtessük magunkat! Tényleg a ploieşti-i ügyészségen akarják látni Tony Blairt?”

Victor Pontát befolyással való üzérkedéssel és pénzmosásban való bűnrészességgel gyanúsítják az ügyben, és hatósági felügyelet alá helyezték. Az ügyészek szerint Ponta a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökeként 2012-ben befutó parlamenti helyet ígért Sebastian Ghiţă üzletembernek egy 220 ezer eurós összeg fejében. Ebből a pénzből fedezték állítólag Tony Blair tiszteletdíját, miután a volt brit miniszterelnök 2012-ben előadott egy PSD-közeli alapítvány konferenciáján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?