Ők az RMDSZ befutó helyen induló jelöltjei – a frakció fele megújul

Közölte hétfőn az RMDSZ ügyvezető elnöksége azoknak a képviselő- és szenátorjelöltjeinek a névsorát, akik parlamenti mandátumra számíthatnak a választások után. A lista a Szövetségi Állandó Tanács pénteki ülése nyomán alakult ki. A névsort elemezve kiderül, hogy a parlamenti RMDSZ-frakció fele megújul.

Mint korábban írtuk, a SZÁT jóváhagyta a megyei és területi szervezetek rangsoroló ülései nyomán kialakult jelöltlistákat, amelyeken néhány módosítást is végrehajtott.

Így a Maros megyei képviselőjelölti lista harmadik helyére Biró Zsolt MPP-elnök került, és az eddigi harmadik Császár Károly a szenátusi lista második helyéről indul. A bukaresti képviselőjelölti listát Budai Richard helyett az udvarhelyszéki Birtalan József vezeti, míg Máramaros megyében Apjok Norbert az első helyről pályázik alsóházi mandátumra. Ugyanakkor a Hargita megyei képviselőjelölti lista negyedik helyére Benedek Zakariás nagyszebeni RMDSZ-elnök kerül.

„A magyar emberek a politika megújulását várják el az RMDSZ-től. Mi ennek az óhajnak tettünk eleget akkor, amikor úgy döntöttünk: megújítjuk parlamenti frakcióinknak a felét. Olyan emberekkel veszünk részt december 11. után a törvényalkotás folyamatában, akik versenyképes tudással rendelkeznek, megvalósítható elképzelésekkel fel tudják vázolni, mit tudnak tenni azért, hogy az ország biztosabb alapokon álljon. Az RMDSZ képviselő- és szenátorjelöltjei versenyképesek, meggyőződésem, hogy felkészültségükkel gazdagítani és befolyásolni tudják a parlamenti munkát” – értékelte a jelölteket hétfőn Kovács Péter.

Az ügyvezető elnök azt is hangsúlyozta, hogy olyan jelöltek indulnak a szövetség színeiben, akik a magyar ügy elkötelezettjei, akik az RMDSZ alapelveinek megfelelően prioritásként kezelik a közösség gyarapodását, kiállnak a magyar emberekért Bukarestben is.

Befutónak tekinthető helyen a következő személyek szerepelnek:

Arad megye: Faragó Péter képviselőjelölt

Bihar megye: Szabó Ödön, Biró Rozália képviselőjelölt, Cseke Attila szenátorjelölt

Brassó megye: Ambrus Izabella képviselőjelölt

Hargita megye: Kelemen Hunor, Korodi Attila, Bende Sándor, Benedek Zakariás képviselőjelölt, Verestóy Attila, Tánczos Barna szenátorjelölt

Kolozs megye: Csoma Botond, Hegedüs Csilla képviselőjelölt, László Attila szenátorjelölt

Kovászna megye: Benkő Erika, Márton Árpád, Kulcsár Terza József képviselőjelölt, Fejér László-Ödön, Miklós Zoltán szenátorjelölt

Maros megye: Vass Levente, Csép Andrea, Biró Zsolt képviselőjelölt, Novák Zoltán szenátorjelölt

Máramaros megye: Apjok Norbert képviselőjelölt

Szatmár megye: Magyar Lóránd, Erdei-Dolóczki István képviselőjelölt, Turos Lóránd szenátorjelölt

Szilágy megye: Seres Dénes képviselőjelölt, Végh Sándor szenátorjelölt

Temes megye: Molnár Zsolt képviselőjelölt

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?