Császár Károly elfogadta a szenátusi jelöltlista második helyét

Igent mondott a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) ajánlatára, és elfogadta a Maros megyei szenátusi jelöltlista második helyét Császár Károly, a képviselői jelöltlista korábbi harmadik helyezettje.

Mint ismert, a SZÁT pénteken úgy határozott, hogy Biró Zsolt MPP-elnök a Maros megyei RMDSZ-es képviselőjelölti lista harmadik helyére kerül. Az operatív döntéshozó testület ülése utáni sajtótájékoztatón Kelemen Hunor elmondta: felajánlják Császár Károlynak a szenátusi jelöltlista második helyét, amelyet a rangsoroló küldöttgyűlés szavazata szerint jelenleg Jakab István foglal el. A szövetségi elnök hozzátette: ha nem fogadja el a javaslatot, akkor Jakab István helyére a jelenleg harmadikként rangsorolt Kozma Mónika kerül.

Császár Károly hétfőn a Maszolnak elmondta, elfogadja a SZÁT ajánlatát, és a Maros megyei szenátusi jelöltlista második helyéről indul a választásokon. Arra a kérdésünkre, miszerint Kelemen Hunorhoz hasonlóan maga is úgy látja-e, hogy a második helyről is bekerülhet a parlamentbe, kijelentette: „Nem fogadtam volna el az ajánlatát, ha ezt nem így látnám magam is”.

Császár Károly úgy tudja, a Maros megyei szervezetnek már nem kell jóváhagynia a SZÁT javaslata nyomán módosult képviselői és szenátusi jelöltlistákat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?