Izmodosik Bogdan Diaconu magyarellenes pártja

Sebastian Ghiță üzletember, a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője kedden beiratkozott a Bogdan Diaconu vezette Egységes Románia Pártba (PRU). A nyíltan magyarellenes PRU-nak az elmúlt napokban más honatyákat is sikerült elcsábítania.

Sebastian Ghiță a B1Tv-nek elmondta, azért folytatja Bogdan Diaconu mellett a politikai karrierjét, mert csalódott a többi pártban. „Nem karolják fel a hazai vállalkozókat, nem becsülik meg a román tőkét” – magyarázta.

Korábban elterjedt, hogy a miniszterelnökként megbukott Victor Ponta is belépni készül a PRU-ba. Ezt a PSD-s politikus cáfolta. Közölte, hogy a szociáldemokraták Gorj megyei szervezetének képviselőjelölt-listáján próbálkozik újabb mandátumszerződéssel.

A PRU-ba az elmúlt napokban a PSD és a Nagy-Románia Párt (PRM) több ismertebb tagja – köztük képviselők, szenátorok –, illetve független honatyák is beiratkoztak már. A stiripesurse.ro értesülései szerint a parlament csütörtökön kezdődő ülésén Bogdan Diaconu képviselő kérvényezni fogja a házbizottságtól az önálló frakciók megalakításának jóváhagyását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?