banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

DIICOT-kivizsgálás indul a Sky News újságírói ellen is

A brit Sky News televíziócsatorna három újságírója ellen is büntetőjogi kivizsgálást indít a korrupcióellenes igazgatóság (DIICOT) hamis információk terjesztése gyanújával.

A nyomozóhatóság arra a következtetésre jutott, hogy a brit újságírók az állítólagos romániai fegyvercsempészetről szóló tényfeltáró riportjukban valótlanságokat állítottak, filmjüket pedig előre megírt forgatókönyv szerint készítették.  

A DIICOT azt állítja, hogy a riport bemutatása bizonytalanságérzetet keltett a lakosságban, ugyanakkor a közbiztonsággal megbízott szerveknek nagy erőforrásait emésztette fel az állítólagos fegyverkereskedők felkutatása. A nyomozásba ugyanakkor a Román Hírszerző Szolgálatot is be kellett vonni – résztezte szerdai közleményében az ügyészség.

A tévécsatorna riportjában szereplő állítólagos erdélyi fegyverkereskedőket péntek este előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyészek szerint a gyanúsítottak bűnszervezetet hoztak létre, megszegték a fegyvertartásra vonatkozó szabályokat, és valótlanságokat állítottak a brit csatorna Erdélyben forgatott filmjében. A három letartóztatott személy – Aurelian Szantó, Pantics Csaba és Pantics Levente – azt állítja: a tévések azt mondták, hogy fikciós filmet forgatnak, a szereplésükért pedig összesen kétezer eurót kaptak.

 

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?