Crin Antonescu újévi békeüzeneteTraian Băsescunak

Fölösleges az államfő felfüggesztését emlegetni, ha az alkotmányt valamennyi politikai szereplő tiszteletben tartja, és a „dolgok a természetes medrükben folynak” – jelentette ki idei utolsó nyilatkozatában Crin Antonescu.

A Szociál-Liberális Szövetség (USL) liberális társelnöke szombaton állt a sajtó elé, s elsők között azokra a spekulációkra kívánt reagálni, melyek szerint az USL jövőre ismét megpróbálja eltávolítani tisztségéből Traian Băsescut. „Nem lehet felfüggeszteni olyasvalakit, aki szánkózással tölti a napjait” – mondta a politikus arra utalva, hogy ezekben a napokban az államfő a téli sportoknak hódol Predealon.crin-antonescu-dc

Antonescu reményét fejezte ki, hogy a kormány és az elnöki hivatal közötti kapcsolat alkotmányos keretek között marad 2013-ban. Hozzátette, pártja jövőre a kormányprogram megvalósítására, nem a politikai csatározásokra összpontosít.

Korábban hasonlóan békés üzenetet fogalmazott meg Victor Ponta, az USL másik társelnöke is. A miniszterelnök a legutóbbi kormányülésen azt mondta: jövőre nem lesznek választások Romániában. Ezzel értésre adta, hogy előrehozott elnökválasztásokra sem lehet számítani.

Kimaradt?