Vitatják Markó kijelentéseit a marosvásárhelyi RMDSZ-elnökök

Sérelmezik a marosvásárhelyi RMDSZ körzeti szervezeteinek vezetői Markó Béla szenátornak a Szövetségi Képviselők Tanácsa legutóbbi ülésén elhangzott kijelentését: „Ahol jók az eredmények, ott elismerjük a munkát, ahol pedig olyan rossz mint Marosvásárhelyen, ott a városi RMDSZ-nek mennie kell már tegnaptól és nem holnaptól!"

Magyari Károly (II. körzet), Kacsó Bodó Csaba (II. körzet), Kovács István (VII. körzet), Gál Eva (VIII. körzet), Szabó Annamária (IX-XII. körzet), Szilágyi László (XIII. körzet) nyílt levéllel fordult a politikushoz, amelyben emlékeztetik a volt szövetségi elnököt, hogy „mindannyian önkéntesen, becsülettel és meggyőződéssel dolgoznak”, próbálják építeni a szervezetet. marko2

Levelekül szerint a helyhatósági választások alkalmával az országos vezetőség a marosvásárhelyi eredményeket jónak találta, ennek ellenére a megyei szervezet bizottságot hozott létre a városi szervezet átszervezésére.

„Miért? Így született meg egy igazságtalan döntés, felsőbb utasításra, miszerint a városi szervezetet meg kell szüntetni. Most, amikor sok kérdésben Frunda György az SZKT-n kimondta az igazat, miért kell ismét a marosvásárhelyi szervezetet hibásnak kikiáltani?” – teszik fel a kérdést a körzeti elnökök, akik kijelentik: nem hajlandók elfogadni, hogy egy újabb bizottság vizsgálja tevékenységüket és ítélkezzen felettük.

Markó Béla szenátort pénteken a maszol.ro nem tudta telefonon elérni.

Kimaradt?