Jóváhagyták a Traian Băsescu elleni bűnvádi eljárás indítását

Traian Băsescu volt államfő Facebook-bejegyzésben jelentette be, tudomása van arról, hogy az ügyészek engedélyezték az ellene kért bűnvádi eljárás elindítását abban az ügyben, amelyben Gabriela Firea bukaresti főpolgármester kezdeményezett zsarolás vádjával.

Mint ismeretes, Traian Băsescu még 2014-ben egy televíziós nyilatkozatban azt mondta az őt folyamatosan támadó szociáldemokrata szenátorról, hogy jobban tenné, ha férje ügyeire figyelne, mert az általa vezetett polgármesteri hivatalban gyanús dolgok történnek, és lehet, hogy egy este már nem találja otthon. Arra utalt, hogy Gabriela Firea férjét bármikor letartóztathatják.

​„Egy hírtelevízióból értesültem arról, hogy Adina Petrescu és Camelia Sutiman ügyészek engedélyezték a bűnvádi eljárás megindítását mert Firea asszony megijedt a férjére vonatkozó megjegyzésemet hallva. Ezek után bizonyosan azt is meg fogják állapítani, hogy amikor Victor Ponta és Crin Antonescu - Gabriela Firea társaságában - arra biztatott stadionnyi embert, hogy a „Börtönbe Băsescuval!”-rigmust skandálja, akkor tulajdonképpen hízelgő szavakkal illettek engem. Ugyanebbe a kategóriába tartozik bizonyosan az az eset is, amikor Gabriela Firea illegális földvásárlással vádolta meg a lányomat” – fogalmazott a volt államfő. 

Kapcsolódók

Kimaradt?