Vezetői szerint eredményes évet zárt az EMNP

Az Erdélyi Magyar Néppárt nehéz, de eredményes évet zár: alig egy év alatt sikerült megvetnie a lábát az erdélyi magyar politikai életben – állapította meg Nagyváradon tartott csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) két alelnöke, Szilágyi Zsolt és Zatykó Gyula.szisiz

Emlékeztettek arra, hogy még egy év sem telt el a Néppárt első Országos Küldöttgyűlése óta, ehhez képest már két választáson is bizonyítottak. „Komoly eredményként könyvelhető el, hogy a helyhatósági és a parlamenti választások közötti hónapok alatt, dacára az alacsony részvételnek a Néppárt közel megkétszerezte támogatottságát, továbbá az is, hogy néhány nagyobb városban – Marosvásárhely, Nagyvárad, és Nagykároly – megközelítették az öt százalékos küszöbértéket” – vonták le a következtetést a sajtótájékoztatón.

Úgy fogalmaztak: 2013 az építkezés éve lesz, ugyanis országszerte számos községből érkeztek megkeresések néppárti szervezetek alakítására. Célkitűzésük tehát új területi szervezeteket alapítani, és megerősíteni a már meglévőket.

Kimaradt?