Csak néhány órát volt Nagybánya polgármestere Cătălin Cherecheș

Alig száradt meg a tinta a Nagybánya polgármesterének beiktatásáról szóló dokumentumon, a Máramaros megyei prefektus máris felfüggesztette hivatalából az előzetes letartóztatásban lévő Cătălin Cherecheșt.

Mint korábban megírtuk, a polgármester hétfőn elhagyhatta a szamosújvári börtönt, hogy letegye a hivatali esküjét. A politikust rendőrök kísérték az ünnepélyes önkormányzati ülésre. A ceremónia után Cătălin Cherecheșt vissza is kísérték a cellájába.

Néhány óra elteltével Sebastian Mihai Lupuț prefektus jogkörével élve felfüggesztette tisztségéből a polgármestert. Felfüggesztése addig tart, amíg a politikus előzetes letartóztatásban van. Hamarosan az egyik alpolgármester veszi át ideiglenesen a hivatalát.

Cherecheșt a korrupcióellenes ügyészség vette őrizetbe április végén többrendbeli megvesztegetés elfogadása gyanújával. Előzetes letartóztatásba helyezték, így a börtönből nyerte meg a június 5-i önkormányzati választáson sorozatban a második polgármesteri mandátumát. Győzelme meggyőző volt, megkapta a nagybányai választók több mint 70 százalékának a szavazatát.

Kapcsolódók

Kimaradt?