Facebookról irányítja Nagybányát a fogdában lévő régi-új polgármester

Már két „operatív ülést” is tartott a hivatali beosztottjaival Facebookon Nagybánya előzetes letartóztatásban lévő polgármestere. Nem világos, hogy a fogdában miként van internethozzáférése Cătălin Cherecheșnek.

Mint ismert, a polgármester a nagybányaiak 70 százalékának támogatásával nyert újabb mandátumot a helyhatósági választásokon. Már a kampányt is fogdában töltötte, mert korrupció gyanújával letartóztatták. Többször kérte szabadlábra helyezését, de ezt rendszeresen elutasította a bíróság.

Cătălin Cherecheșt a jelek szerint nem zavarja, hogy még nem iktatták be a hivatalába, és az sem egyértelmű, hogy ilyen körülmények között át fogja-e tudni venni hivatalosan is a mandátumát. Facebookon kommunikál a hivatali beosztottjaival, akikkel – ahogy ő nevezi – operatív üléseket tart.

A polgármesternek szerdán és csütörtök délelőtt is volt a közösségi oldalon egy-egy bejegyzése, amelyekben a már elkezdett projektek folytatására biztatja munkatársait. Sőt pontszerűen felsorolja a beosztottjainak azokat az intézkedéseket, amelyeket sürgősnek tart.

Mint ismert, a korrupcióval gyanúsított Cătălin Cherecheșt csúszópénz elfogadásán érték tetten a választási kampány elején. A 30 napos előzetes letartóztatását meghosszabbította a bíróság.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?