Soós Zoltán: remélem, felszabadítják a várost a korrupció alól a marosvásárhelyiek

Soós Zoltán és felesége vasárnap délben 12 órakor szavazott az Avram Iancu Szakközépiskolában berendezett választási körzetben, miután részt vett a 11 órás szentmisén a belvárosi Keresztelő Szent János plébániatempolmban. A magyarok polgármesterjelöltjét a sajtó és Portik Vilmos, s támogatója és jó barátja várta.

A voksolást követően Soós azt nyilatkozta a sajtónak, hogy elsősorban a változásra szavazott, és bízik abban, hogy a marosvásárhelyiek felszabadítják a várost a korrupció és a klientúra alól. „Egy olyan városra szavaztam, ahol van összefogás, és egymásért dolgozunk,  nem egymás ellen” – fogalmazott a jelölt.

Arra biztatott mindenkit, hogy szavazzon a változásra, arra hogy élhetőbb legyen Marosvásárhely. „Arra biztatom a választókat is, hogy a változást tartsák szem előtt és a felszabadítását ennek a városnak” – mondta Soós, hozzátéve, úgy látja, eljött az ideje annak, hogy ne máshol keressenek a fiatalok jövőt, hanem itthon maradjanak.

Újságírói kérdésre elmondta, azokkal a tanácsosokkal szeretne együtt dolgozni, akik a közösségért akarnak tenni, és nem pártérdekeket kiszolgálni. Soós elsősorban az RMDSZ-tanácsosokra számít. Úgy véli, hogy ennek az alakulatnak van nagyobb esélye, de ugyanakkor az együttműködést is biztosítottnak látja, hiszen mindhárom magyar politikai párt mellette volt. „Sikert kívánok mindenkinek, aki megméretkezik és változást akar Marosvásárhelyen, ez a legfontosabb jelenleg” – summázta Soós.  

Kapcsolódók

Kimaradt?