Botrány Maros megyében: 60 ezerrel kevesebb szavazólapot nyomtattak a szükségesnél

Összesen 60 ezer szavazócédulával nyomtattak kevesebbet a törvényben előírtnál Maros megyében, de a prefektus a Maszolnak azt állította, hogy a vasárnapi helyhatósági választások lebonyolítása nem került veszélybe. Soós Zoltán független polgármesterjelölt szerint csalás készülődik Marosvásárhelyen.

Még az is előfordulhat, hogy több ezer Maros megyei polgár nem tud élni a szavazati jogával a vasárnapi helyhatósági választásokon, mert a megye 60 ezer szavazólappal kevesebbet kapott a szükségesnél. Az ügyben rendkívüli ülés tartottak szombat este a prefektúrán a választások lebonyolításának illetékesei.

Az ülés után Lucian Goga prefektus a Maszolnak elmondta, Maros megyében 1,5 millió szavazócédulát osztottak ki a szavazókörzeteknek, de a nap folyamán a körzetek jelezték, hogy kevesebb jutott el hozzájuk, mint a választási névjegyzékben szereplő személyek száma.

A kormány megbízottja azonban azt állítja, hogy sikerült megoldást találni a hiányzó szavazólapok pótlására. Tájékoztatása szerint szombat éjfélig 58 körzetbe eljuttatják a hiányzó számú cédulákat, és vasárnap kora reggelig a többi körzetnél is pótolják a hiányt.

„Garantálom, hogy a szavazás megszervezése nem került veszélybe” – mondta a Maszolnak a prefektus. Szerettük volna megtudni, hogyan csúszhatott be egy ilyen hatalmas baki a választások megszervezésébe, ám Lucian Goga sürgős teendőire hivatkozva elköszönt munkatársunktól.

Soós Zoltán: csalásra készülnek!

A botrányra szombat késő este Soós Zoltán is reagált a Facebook-oldalán. A független jelölt szerint csalás készül Marosvásárhelyen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?