A fogdából várja a szavazatokat Nagybánya polgármestere

Elutasította csütörtökön a nagybányai táblabíróság Cătălin Cherecheș ügyvédeinek fellebbezését, így Nagybánya polgármestere további harminc napra előzetes letartóztatásban marad, és vasárnap a börtönből várja a helyhatósági választások eredményeit.

Mint ismert, egy korábbi bírósági határozat szerint Cătălin Cherecheș annak ellenére indulhat a választásokon, hogy vizsgálati fogságban van. A polgármestert befolyással történő üzérkedéssel gyanúsítja a korrupcióellenes ügyészség (DNA), és csúszópénz elfogadásán érték tetten.

A DNA korábbi közleménye szerint a polgármester ellen egy feljelentés alapján indult vizsgálat. A feljelentő a helyi önkormányzat által finanszírozott Nagybányai FCM labdarúgóklub egyik vezetőségi tagja volt, akit Cătălin Cherecheș csúszópénz ellenében nevezett ki a tisztségbe 2014-ben.

A továbbiakban a polgármester ahhoz a feltételhez kötötte a klub anyagi támogatását, hogy az összegből maga is részesedést kapjon. Az elöljáró 2015-ben 70 ezer lejt kért későbbi feljelentőjétől, a pénzt pedig az ügyészek szerint több részletben meg is kapta.

Idén áprilisban Cătălin Cherecheș már 400 ezer lejt kért azért az egymillió lejes támogatásért cserében, amit javaslatára megszavazott a klub számára az önkormányzat. A pénz egy részét, 30 ezer lejt április 26-án vette át feljelentőjétől. Az ügyészek házkutatást tartottak az irodájában, és az összeget meg is találták nála.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?