Soós Zoltán: Marosvásárhelynek új gazdasági stratégiára van szüksége

Marosvásárhely jelenleg több mutató alapján is alulmarad az országos gazdasági versenyben, az itteni bérek az országos átlag alatt vannak, az egy főre jutó beruházások száma kevesebb, mint az országos átlag, és az elmúlt négy évben több mint 400 céggel csökkent a Marosvásárhelyen működő vállalkozások száma − mondta szerdán Soós Zoltán.

A független polgármesterjelölt a Kultúrpalota kistermében tartott vállalkozói fórumon kiemelte, mindezek azt mutatják, hogy a városnak erőfeszítést kell tennie a gazdasági élet fellendítésére, ki kell dolgozni egy új gazdasági stratégiát.

Soós Zoltán hangsúlyozta, az önkormányzatnak tanácskoznia kell a helyi vállalkozókkal, és az ő észrevételeiket, javaslataikat figyelembe véve kell kidolgoznia a város gazdasági stratégiáját, amely tervezhetővé teszi a jövőt az itt működő cégek számára, illetve azt is lehetővé teszi, hogy új befektetőket vonzzon Marosvásárhelyre.

„Ahhoz, hogy beruházókat vonzunk a városba, megfelelő infrastruktúra és vállalkozóbarát környezet kell. Autópályára, gyorsforgalmi utak építésére és a reptér fejlesztésére van szükségünk, illetve létre kell hozni egy új technológiai parkot és közművesített területeket kell biztosítanunk a befektetőknek, amelyeket ők kedvezményesen bérelhetnek” − nyilatkozta Soós.

A polgármesterjelölt kiemelte, hogy a vállalkozókat más intézkedésekkel is segítenie kell az önkormányzatnak, adókedvezményeket biztosíthat az új munkahelyeket teremtő cégeknek, inkubátorházakat hozhat létre, illetve a megfelelően képzett munkaerő biztosításában is szerepet vállalhat a polgármesteri hivatal.

„A vállalkozók támogatása, megerősítése kulcsfontosságú a város jövője szempontjából, hiszen a cégek bevételeket hoznak a városnak és munkahelyeket teremtenek, enélkül pedig nem lehet megállítani a lakosság elvándorlását” − mondta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?