Corina Șuteut javasolják a kulturális tárca élére

Corina Șuteut, a kulturális minisztérium államtitkárát javasolja Dacian Cioloș miniszterelnök tárcavezetőnek. A New York-i Román Kulturális Intézet volt igazgatója a menesztett Vlad Alexandrescu helyét venné át a minisztérium élén.

Cioloș kedden menesztette a korábbi tárcavezetőt, és terjesztette fel az utódjára vonatkozó javaslatát Klaus Johannis államfőnek. Mont mondta: az új miniszter elsődleges feladata az elkezdett reformok folytatása lesz.  

Vlad Alexandrescu néhány nappal korábban jelentette be, hogy a miniszterelnök kérésére távozik a tárca éléről, kedden azonban már azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó lemondani, megvárja míg Cioloș meneszti a tisztségéből.

A távozó miniszter egyébként a Társadalmi Párbeszéd Csoportnak (GDS) írt levelében arra panaszkodott, hogy a kormányban sok ellenséget szerzett magának a plágiummal szerzett doktori címek visszavonásával vagy a Verespatak helyzetével kapcsolatos álláspontja miatt. A miniszter távozását a Nemzeti Operánál kialakult konfliktus miatt kérte korábban a miniszterelnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?