Bihar megye: MPP-s jelölt is van az RMDSZ megyei tanácsosi listáján

A nagyváradi Szacsvay-szobornál gyülekeztek, onnan ment át a megyei választási irodához benyújtani a jelöltlistát a RMDSZ Bihar megyei csapata, miután Pásztor Sándor megyeitanácselnök-jelölt röviden bemutatta a leendő tanácstagokat.

A más magyar pártoknak fenntartott nyolcadik helyre a Magyar Polgári Párt jelöltje került a Bihar megyei RMDSZ „összefogás listáján”. Pásztor Sándor, és az MPP Bihar megyei elnöke, Helmeczi Tibor, egyébként az a polgári párt jelöltjének bemutatása előtt nyilvánosan írta alá az együttműködési szerződést.

A megyei tanácselnökjelölt tehát Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának műszaki igazgatója, ő 2012-ben is indult a tisztségért. Szabó István nyugdíjas mérnök (ő jelenleg is tanácstag) a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség jelöltje a második a listán, őt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület jelöltje, Szoboszlai-Gáspár István mezőtelegdi lelkipásztor követi, akit többek között a Pacsirták Néptánccsoport „lelkeként” is ismerhetnek.

Az ifjúság jelöltje Boda Gergő negyedik a listán, őt 43 ifjúsági szervezett választotta, az ötödik helyen lévő Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettest a pedagógusszervezet javasolta, a hatodik helyen álló Grim Andrást (ő jelenleg is tanácstag) pedig 23 szórványtelepülés jelöltje. Hetedik helyen a kulturális és civil szervezetek jelöltje, a közismert helytörténész, nyugdíjas újságíró Péter I. Zoltán szerepel, őt a nyolcadik helyen az MPP jelöltje, Helmeczi József követi. Lakatos János (ő szintén a megyei tanács tagja jelenleg is), a roma kisebbség képviselője a kilencedik a listán, a tízedik helyre az egészségügy képviselőjeként Morvai-Szabó Edina onkológus, sugárterapeuta került. A 11 helyen a kisvállalkozókat és gazdákat képviselő Nagy Zoltán biharvajdai gazda szerepel, a 12 helyen pedig a sportéletet reprezentáló Vígh Zoltán bihardiószegi fociedző neve áll.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?