Székesfehérváriak mutatkoznak be Nagyváradon

Munkamegbeszélést tart Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere és Huszár István alpolgármester az esetleges közös uniós pályázási lehetőségekről a bihari megyeszékhelyen.

Székesfehérvár április 21-én és 22-én több kulturális programmal is bemutatkozik a 25. Festum Varadinum keretében Nagyváradon, ebből az alkalomból érkezett Cser-Palkovics András Nagyváradra. Mind ő, mind Ilie Bolojan megerősítette, hogy a két város közötti pár éve kialakult kapcsolat nyomán tapasztalatcserével segítik egymást az önkormányzatok. Mint a székesfehérvári polgármester elmondta, nagyon hasonló problémákkal néznek szemben például a városfejlesztés, a tömegközlekedés vagy az ipari parkok kapcsán, Bolojan pedig többek között a székesfehérvári épület-felújításokat méltatta.

Fontos, hogy Szent István és Szent László városa baráti kapcsolatot ápoljon, fogalmazott Cser-Palkovics, aki a nagyváradiaknak is felajánlotta a bemutatkozás lehetőségét. A kapcsolat a civil szervezetek révén alakult ki, hangzott el. Huszár István emlékeztetett, hogy tavaly a Nagyváradi Ősz keretében a királybábukat hozták el Székesfehérvárról.

A mai munkamegbeszélésen a lehetséges közös európai uniós pályázati lehetőségekről esik szó, mondta el Cser-Palkovics András újságírói kérdésre, és azt is hozzátette: európai léptékkel mérve a két város nincs messze egymástól, az útja négy és fél órát tartott, ami a turizmus szempontjából jelentős kérdés.

 

Kimaradt?