Felmérés: jelentősen csökkent a Cioloș-kormány népszerűsége

Jelentősen csökkent a technokrata kormány támogatottsága egy friss felmérés szerint a tavalyi közvélemény-kutatási eredményekhez képest. A romániaiak most már inkább egy politikai kormányt preferálnának.

Az Inscop felmérése szerint jelenleg a felnőtt lakosság 38,5 százaléka támogatja a Cioloș-kormányt, tavaly novemberben a volt uniós biztos által vezetett szakértői kabinet támogatottsága még 50,5 százalékos volt. A romániaiak 40,9 százaléka azt szeretné, ha az országot politikai kormány vezetné (tavaly az arányuk 32,1 százalékos volt).

A megkérdezettek 31,6 százaléka tartaná kívánatosnak, ha az év végi parlamenti választások után is technokrata kormány alakulna, 42,2 százalék viszont politikai kormányt preferálna. Közel 30 százalék úgy véli, hogy a Cioloș-kormány jelentős társadalmi reformokat hajt végre (a tavalyi arány 36,9 százalék), 43 százalék szerint azonban a technokrata miniszterek nem mozdították előre az országot.

Az Inscop felmérése az Adevarul megrendelésére készült március 21-28. között, 1063 fő megkérdezésével. A hibaküszöbe 3 százalékos.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?