Nyílt előválasztással döntenek a tanácsosjelöltekről Nagybányán

A nagybányai magyarság - 26 év óta első alkalommal - nyílt, urnás előválasztással alakíthatja ki a helyi tanácsosjelöltek listáját – döntötte el a helyi RMDSZ-szervezet.

„Megújult erővel és bizonyított tapasztalattal rendelkező jelöltjeink vannak, akik hitelesen képviselik a nagybányai magyar embereket és eredményekre törekvő elképzeléseik vannak a közösség jövőjét illetően” – jelentette ki a döntést kommentálva Kovács Péter.

Az RMDSZ ügyvezető elnöke szerint a szövetségben egy évvel ezelőtt meghirdetett újratervezés jegyében az idei önkormányzati választáson induló jelöltek egyharmada új ember, a listánkon kétszer több fiatal és nő szerepel majd a négy évvel ezelőttiekhez képest.

„Ezt az elvet a nagybányai lista is jól tükrözi, amely azt bizonyítja, a fiatalok nem fordultak el a közélettől, hanem aktívan hozzá akarnak járulni a közösség fejlődéséhez” – jelentette ki. Hozzátette: üdvözli a nagybányai helyi szervezet elnökségi döntését, és gratulál Vida Noémi elnöknek az előválasztás megszervezéséhez, amely keretében a városban 5 helyszínen lehet szavazni.

„Hiszek abban, hogy a nagybányai közösség a fiatalítás, nyitás mellett dönt, és arra buzdítok minden lakost, hogy 2016. április 10-én vegyen részt az RMDSZ előválasztásán” – hangsúlyozta Kovács Péter.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?